понеделник, 29 април 2024 г.

Мемоарите на принц Хари могат да унищожат британската монархия

Публикуването на мемоарите на принц Хари се превърна в политически скандал. Във Великобритания книгата дори още не е пусната в продажба, докато в Испания се продава, но някои от моментите, описани от принца, вече нашумяха. Някои подробности от личния живот на принца и цялото кралско семейство се оказаха толкова пикантни, че хаштагът „затвори Хари“ вече се появи в британския сегмент на Twitter, а един от полковниците от британската армия го обвини в предателство заради подробности около службата му в Афганистан. Какво точно каза принцът, научиха от РЕН ТВ.

Талибаните и британски военни скочиха срещу принц Хари

С разкритията си принц Хари трябваше да шокира света на 10 януари. Но случайно или замислено, книга с интимни подробности от живота на британското кралско семейство вече се продава в Испания. За том ще трябва да платите почти 23 евро – английският текст ще бъде по-евтин с една четвърт. Издателят прави отстъпката, очевидно, заради удара, нанесен върху традиционните ценности.

„Не можете публично да „обвинявате“ семейството си, както прави Хари. Трябва да решите проблемите си зад затворени врати „, каза жителят на Лондон Греъм Бонам Картър.

„Шокиращо е. Каквото и да се случи в семейството, наистина ли искате да го покажете на целия свят?“ ,  възмути се Иън Касуел, жител на Лондон.

Да, принц Хари наистина иска да покаже това на целия свят. Разкритията му са на кориците на всички британски вестници. Съобщенията за неговите интервюта се пускат от водещи западни канали.

„Ако мълча, тогава ситуацията няма да се промени към по-добро “, казва Хари.

Тази книга е за тези, които искат да знаят подробности за това как и къде кралското потомство е приемало кокаин, какво е чувствал, когато е убивал в Афганистан и в коя конкретна кръчма е загубил девствеността си. Това е неговото лично „мръсно пране“. Но в книгата има и покантерии за двореца.

„Ще бъдете обвинен в разкриване на подробности от личния живот на близки роднини“, беше попитан Хари от журналист на Острова.

„Това ще бъде казано от хора, които не разбират, че семейството ми контролира пресата“, каза му Хари.

Принц Хари обвини брат си в насилие, обиждал и жена му

На фона на близките си Хари явно иска да изглежда като Шекспировия Хамлет. Той уверява, че „нещо не е наред в британското кралство“. Уилям и Кейт бяха тези, които го убедиха да се облече като нацист за маскарад през 2005 г. Баща му Чарлз Трети дори не го прегърнал, когато му съобщил за смъртта на майка му, известната принцеса Даяна. Но най-страшното от всичко – „татко, оказва се, обичаше да се шегува, че Хари е неговият „резервен“ син“.

– В книгата вие наричате брат си „любим брат и главен враг“. Силни думи. Какво имахте предвид?

– Винаги е имало съперничество между нас. Това е част от отношенията „наследник“ и „заместник“, каза Хари.

В английската версия книгата на Хари се казва Spare. Испанското заглавие е „В сянката“. А Хари очевидно се опитва да излезе от сенките. А подобни разкрития, разбира се, носят не малки пари. Но в същото време отнема остатъците от репутацията на кралското семейство. В един от епизодите на книгата – битката между Хари и Уилям, комедиантите веднага заснеха пародия . И двамата принцове се появиха под формата на популярен артист с псевдоним Принц.

Да, и кралското семейство започва да прилича на маргиналните семейства от скандалните британски риалити шоута. Нападат се един друг, вадят „скелети от шкафовете“. Тук Хари уверява, че книгата му е отговорът.

„И всеки път, когато се опитвах да реша проблемите тихомълком в пресата се появяваха платени статии срещу мен и жена ми“, каза Хари.

О, беше необходимо монарсите да извикат Хари и съпругата му на прием преди погребението на Елизабет. И като цяло, не чакайте, докато червенокосият британски принц започне да си представя себе си като „принц на Дания“. Сега вече е твърде късно. И сега новият монарх е изправен пред класически избор: да покани сина си на коронацията след всичко това, което означава да го остави в семейството, или да не го покани. Тоест „да бъдеш или да не бъдеш“.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html