понеделник, 29 април 2024 г.

Къде искат да пътуват зодиите през новата година

Някои хора предпочитат да си стоят вкъщи, а други, за да променят атмосферата и да видят света, са готови да пътуват нон стоп до страната на мечтите си. Някои обичат да се излежават на плажа, а други да изследват древни архитектурни паметници. В много отношения пристрастеността ни към пътуването и почивката зависи от нашият зодиакален знак, пише в. „Галерия“.

ОВЕН

Овните трудно могат да бъдат наречени авантюристи, но те предпочитат да знаят предварително, че ще им бъдат абсолютно осигурени „маса и подслон“ по време на пътуването и къде се намират тези удобства. Бpитaнcĸитe Вирджински острови са идеални за тях, там Ричард Брансън тaĸcyвa гocтитe си cъс $77 500 нa нoщ. В противен случай те са много демократични. Могат да изберат евтин курорт, особено ако има интересна развлекателна програма. Както и да отидат с приятели в друг град с кола, за да присъстват на някакъв фестивал или скромно да се оттеглят в отдалечено село, за да се насладят на барбекю и хубаво питие.

ТЕЛЕЦ

Телецът харесва комфорта, така че ако ще отседне в курорт или хотел, трябва да е на ол инклузив почивка. Когато пътува, трябва да е с ремарке за багажа, а ако е на вила, тогава къщата трябва да разполага с всички удобства, защото той няма как да пренощува в бунгало с много насекоми. Освен това представителите на този знак обичат гастрономическия туризъм, те също са привлечени от пътувания до онези страни, където могат да си купят евтини висококачествени дрехи. В Канкун –  кокетен курорт в Мексико, наскоро беше открит кулинарен център, който ще бъде по вкуса им. Но е малко вероятно да примамите Телеца в гората с палатки, въпреки факта, че те обичат природата и получават прилив на енергия от нея.

БЛИЗНАЦИ

Те могат да правят всичко друго, само не и да стоят пред телевизора, поради което с радост се хвърлят във ваканционни приключения, а жаждата им за нови авантюри и преживявания може да ги отведе навсякъде  – от бедняшките квартали на Латинска Америка до Холивуд Хилс или дори леда на Арктика. В същото време комфортът на пътуването няма значение, основното е да имат подходяща компания от същите неудържими ентусиасти и да разполагат с достатъчно пари, за да ядат, пият и да се забавляват.

РАК

Раците се смятат за домошари, но това не е съвсем вярно. Основното за тях е да наберат  инерция, да излязат от черупката си и тогава не можете да ги спрете. Те са очаровани от пътя, затова се чувстват комфортно както във влак, така и в кола, обичат страни със специална, древна и свещена история, привлечени са от мистични места и величествени замъци, затова техните дестинации са Италия или Шотландия. Раците също обичат водата, така че се опитват да изградят пътуванията си по такъв начин, че да са на брега на океан, море или езеро. 

ЛЪВ

Лъвовете са истински пътешественици, но трябва да им предоставите внимание и истински комфорт: топла баня, качествена храна, удобно легло. Туризъм, къмпингуване, мотели с дървеници – всичко това звучи като проклятие за представителите на този знак. Освен това те просто се нуждаят от богата развлекателна програма и ако другите не могат да я осигурят, тогава Лъвовете вземат всичко в свои ръце и могат да влачат куфар с книги, скицници и компютър на почивка. Величественият Санкт Петербург или топлата Бразилия са мечтаните дестинации за тях.

ДЕВА 

Девите обичат да пътуват, ако това не е твърде скъпо или някой друг плаща. В противен случай те имат страхотна ваканция някъде наблизо и изгодно място – отиват в гората на палатка, проучват по сайтове, проверяват природните забележителности. Родопите са идеална дестинация за тях. Представителите на тази зодия се успокояват от близостта до природата и не обичат да седят, без да правят нищо. Ако все пак тръгнат на пътешествие, стигат до крайности – или се излежават на плажа с коктейл в ръка, или щурмуват музеи и магазини.

ВЕЗНИ 

Везните предпочитат пътувания, пълни с впечатления, затова обичат обиколки на забележителности, пътувания до най-красивите (и често недостъпните) места в света, пътувания до градове, в които има много различни и в никакъв случай не само класически музеи. Като този за роботи в Нагоя, Япония. Курортите като такива ги привличат само ако Везните си поставят конкретна цел – да подобрят здравето си, да имат лека романтична забежка, да посетят свещена забележителност, разположена наблизо.

СКОРПИОН

Скорпионите лесно могат да откажат да пътуват, да прекарват празниците у дома и да се затварят за целия свят. Въпреки това, понякога в тях се пробужда жажда за приключения и тогава техният избор е екстремен туризъм, пътувания до труднодостъпни места, забавления на ръба с тонове адреналин. В своите пътувания представителите на този знак не жадуват за комфорт, за тях е много по-важно да „вкусят“ всичко, което може да им даде избраната страна, град, регион. Това се отнася и за енергията, и за храната, и за автентичните занаяти, и за местните ритуали. Бънджи на вулкан в Чили ще привлече вниманието им.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците са запалени пътешественици, за тях не е важно как, а само къде и с кого. Представителите на тази зодия не могат да седят на едно място, стига в света да остане поне една държава, в която все още не са се регистрирали и са готови да пътуват на стоп, на мотоциклет и дори биха пътували в ремарке, за да стигнат до целта си. От Йерусалим до Гърция – просто посочете място на картата. В същото време Стрелците предпочитат сами да измислят екскурзионна програма и развлечения, а не да бъдат водени от специално обучени хора. Даизлязат на път за един ден в друг град, за да „изпият една бира“ също не е проблем за тях.

КОЗИРОГ

Козирозите могат да платят солидна сума за пътуване само за да споменат по-късно случайно в разговор с някой влиятелен човек, че са прекарали нощта в стаята, където са живели кралете. И ако отхвърлите патоса, тогава представителите на този знак обичат да се катерят по планини и руини, да се спускат със салове по реките и да карат ски. Въпреки че понякога те са атакувани от любов към комфорта и отиват в модерен морски курорт или в Баден-Баден.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите често предпочитат да пътуват, без да стават от собствения си диван, тоест просто се отдават на мечти за далечни земи, без финансови и енергийни разходи. Въпреки това, ако все пак се откъснат от дома, те очакват от пътуването всичко наведнъж: ползи за здравето, ярки впечатления, комфорт за тялото и душата. Освен това често не се нуждаят от компания за пътувания, Водолеите могат лесно да отидат на почивка в прекрасна изолация и вече на място да намерят компания.

РИБИ

Рибите са доста консервативни по отношение на пътуването, така че ако наистина им е харесало някъде, те ще се връщат там отново и отново, за да се насладят незабавно на почивката си, а не първо да преминат през психологическа адаптация. Освен това представителите на този знак имат специални изисквания към околната среда: там, където отиват, трябва да е красиво. Привличат ги необичайни архитектурни решения, живописна природа, безопасност и усещане за стабилност. Родните Банско и Велико Търново са предпочитани за отдих от Рибите.

 

 

 

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html