понеделник, 29 април 2024 г.

В съда полицаят трафикант – Грижел се за баба си и дядо си

Снимка: Пловдив24

Днес в съда се яви полицаят, който беше заловен да превозва 31 нелегални мигранти. Неговият адвокат заяви, че той бил човек за пример.

23-годишният униформен Денислав Борисов, който бе задържан за трафик на нелегални мигранти, бе докаран в съдебната зала с белезници. Самият той бе покрил добре лицето си с качулка, предаде репортер на „Марица“ Прокуратурата в лицето на Георги Коджаниколов поиска от магистратите да вземат най-тежката мярка срещу полицая, а именно „задържане под стража“. Защитата на Борисов възрази и заяви, че адекватната мярка за младия мъж е „домашен арест“. Причините – той е основният помощник вкъщи. Помага непрестанно на баба си и дядо си. Зарежда печките на твърдо гориво, помага на възрастния да върви, защото е трудноподвижен. Освен това полицаят има по-малък брат, който е ученик. Според адвокатката му, Денислав му помагал на 100 % с обучението, уроците и домашните.

Прокуратурата с подробности за жандармериста, който е превозвал мигранти

„Трябва да остане вкъщи. В ареста няма кой да се ангажира с неговото превъзпитание, освен това няма да се изпълнят целите на превенцията“, посочи защитата на арестувания униформен и добави, че няма никаква опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html