понеделник, 29 април 2024 г.

Арестуваха служител на МВР, който е превозвал 31 нелегални мигранти на АМ „Тракия“

Снимка: БГНЕС/ снимката е илюстративна

Пловдивската полиция залови две групи от нелегални мигранти – общо 56 души на АМ „Тракия“, при един от арестите буса с мигранти е управлява от служител на МВР.

Около 1 часа днес патрулиращ по автомагистралата екип на сектор „Пътна полиция” сигнализирал в оперативната дежурна част за съмнителен микробус, който пътува към София. След създадена незабавна организация, в района на 120 км возилото е спряно от служители на жандармерията, а вътре е установена група от 25 млади мъже без документи за самоличност, самоопределящи се за афганистански граждани. Задържан е и шофьорът, който от град Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

Минути след 8 часа тази сутрин отново последвала подобна бърза координация между служители на полицията и жандармерията. В района на 119 км е преустановено движението на друг бус, отново придвижващ се към столицата. При оглед в него са открити други 31 мигранти, също представящи се за граждани на Афганистан. Арестуван е шофьорът, който е служител на МВР и по случая е образувано следствено дело. Активните процесуално-следствени действия продължават.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html