неделя, 28 април 2024 г.

Скандал в НС за „Джемкорп“ между ГЕРБ и „Демократична България“

Снимка: БГНЕС

Теменужка Петкова, бивши министър на енергетиката  в кабинета „Борисов II“ (2014 – 2017год.) и „Борисов III“ (2017 – 2021год.) започна да вика от парламентарната трибуната :

„Не е ли обвързващо и скандално това, че нито един експерт от министерството на енергетиката не е знаел за този документ, няма нито един подпис на служител от Министерството на енергетиката, който да е съгласувал този документ. Никой не знае къде той е изготвен. Кой го е предложил, за да го подпише министъра. Никой не знае.

„Джемкорп“, дървата за огрев и кладенците са сред най-важните теми днес в НС

Аз мисля, че с меморандума „Джемкорп“ е вашата визитна картичка за вашето управление. И не случайно логото на вашето управление беше определено с една единствена дума и тя „шарлатания“, обърна се тя към депутатите от „Продължаваме промяната“.

Пореден скандал в парламента – този път заради обвиненията на Борисов

Ген.атанасов Атанасов от „Демократична България“ поиска реплика:

„Г-жо Петкова, вие бяхте министър на енергетиката в последното правителство на Бойко Борисов. Питахте ли службите, когато прекарахте т. нар. „Балкански поток“. Три милиарда и кусур лева плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да заобиколи Украйна и да се подготви за войната. За това вече излязоха публични данни в доклади на ДАНС, които са били тогава изпращани на министър- председателя и днес в Комисията за контрол на службите ще питаме председателя на ДАНС как е реагирал вашият министър-председател.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html