понеделник, 29 април 2024 г.

Акад. Николай Денков се срещна с партиите за съставяне на кабинет (ВИДЕО)

Политическа партия „Продължаваме промяната“ провежда среща с парламентарно представените партии за съставяне на кабинет и националните приоритети за съставяне на правителство. На срещата присъстват представители на „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“. ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не дойдоха на срещата.

„Продължаваме промяната“ представят проекта си, който включва четири национални политики. Целта е политиците да обсъдят до каква степен имат готовност да го подкрепят. Това анонсира по-рано през деня кандидатът за министър-председател на ПП акад. Николай Денков, след като получи втория мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев.

По време на срещата обаче от БСП обявиха, че няма да подкрепят предложения проект, но ще водят конструктивен диалог за избиране на редовно правителство в рамките на 48-ото НС.

„Продължаваме промяната“ предлага на НС 4 приоритета за излизане от кризата

По-рано през деня акад. Денков се обърна към политическите си опоненти: „ГЕРБ и ДПС ги каним отново. Това е последният момент, в който те могат да дойдат, да кажат техните съображения. Ако имат предложения за промени и те са приемливи за другите участници в срещата“, допълни той.

По повод първата среща с политическите си опоненти, на която ГЕРБ и ДПС напуснаха залата, Денков коментира: „Първата среща бих казал, че беше доста емоционална. Аз съм я забравил вече. Това означава, че аз се интересувам от това какво може да се направи за бъдещето. Не ме интересуват дребнавите обиди. Аз съм надрасъл отдавна това ниво“, категоричен беше Денков.

„Формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа подкрепа. До момента с никоя политическа сила не сме обсъждали никакви имена. Дори и с ДБ. Давали сме примери по медиите кои бихме се радвали да се включат. Ако започнем да говорим за имена, то тогава разговорът ще се измести от това, което смятаме за най-важно“. Така Денков отговори на въпрос дали са обсъждани с други партии евентуални министерски постове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html