събота, 27 април 2024 г.

„Продължаваме промяната“ предлага на НС 4 приоритета за излизане от кризата

Днес президентът Радев връчи втория проучвателен мандат на номинирания от „Промяната“ за министър-председател акад. Николай Денков.
Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ внесе в парламента проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане, съобщиха от пресцентъра на партията.

Те предлагат всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели:

  • Развитие на конкурентна иновативна икономика;
  • Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;
  • Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;
  • Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

„Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето“, посочват от партията.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидат-премиера акад. Николай Денков. Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство през настоящия период. Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми, каза при получаването на папката Денков. Той добави, че приема този мандат от името на „Продължаваме промяната“ с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html