неделя, 5 май 2024 г.

Яхтата „Андо Команчи“ е победител в регатата „Сидни-Хобарт“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Яхтата „Андо Команчи“ е победител в последното издание на регатата „Сидни-Хобарт“, провела се край бреговете на Австралия, съобщават организаторите от „Крузинг Яхт Клъб“. Това бе четвърта титла за плавателния съд от клас „Супермакси“ след 2015, 2017 и 2019, когато първите места бяха спечелени с различни собственици и име.

Андо Команчи“ пресече финалната линия в река Дъруънт около час след полунощ местно време, след като измина 628 морски мили (1163 км) в рамките на 1 ден и 11:56:48 часа.

„Чувството в момента е неописуемо и ми трябва малко време, за да свикна с мисълта за тази победа“, заяви скипът на победителите Джон Уининг, чийто баща и победител през 70-те години на миналия век чакаше сина си на финалната линията в Хобарт, Тасмания. „Преди по-малко от час все още се чудехме дали ще имаме възможността да довършим състезанието и как ще го направим. Чувството за победа не се усещаше реално до последната минута, когато започнахме наистина да привикваме към него“, обяснява Уининг.

Яхтата „ЛоуКънект“ завърши 24 минути зад победителите и остана на второ място, както и през миналата година. „Блек Джек“, първенец от 2021, финишира трети.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html