неделя, 5 май 2024 г.

Евродепутатът Илхан Кючюк поиска европейска закрила за Христо Грозев

Съпредседателят на Алианса на либералите и демократите в Европа Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита на журналиста Христо Грозев и изпраща писмен въпрос до върховния представител на ЕС за външната политик Жозеп Борел, съобщиха от офиса на Кючюк.

В текста евродепутатът от ДПС Кючюк подчертава, че от началото на войната в Украйна, в мишена на Кремъл, освен цивилното украинско  население, се превръщат и невинни европейски граждани. В писмото се пише още, че освен с разследването на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български журналист в Украйна, който е доказал с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на руските спецслужби.

„Новината за издирването на журналиста, носител на наградата за разследваща журналистика „The European Press Prize“ поставя редица въпроси, които пряко и косвено засягат сигурността на европейските граждани.

Междувременно Кючюк инициира събиране на подписи в ЕП и започва междупартийна инициатива в подкрепа на разследващия журналист Христо Грозев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html