неделя, 5 май 2024 г.

Белодробната болница във Варна ще получи средства за ток и заплати

Общинският съвет във Варна реши Белодробната болница да получи 1 млн. лв. за ток и заплати. Гласуването на средствата на днешната сесия на местния парламент бе посрещнато с бурни аплодисменти от страна на присъстващите в залата служители на лечебното заведение, предаде Морето.ком.

Протест на медиците от Белодробната болница във Варна

Към взимане на решението се премина след половин час разгорещени дебати между общински съветници от различни групи. Още в началото на разискването председателят на Общински съвет Тодор Балабанов посочи, че днес преди обяд е насрочена среща с министъра на здравеопазването и местните власти в София.

Окончателно спряха тока на белодробната болница във Варна

„Имаме първоначално уверение, че ще се работи в посока разрешаване на този повече от 20-годишен проблем и прехвърляне на дейността към някои от големите болници. И ръководството на болницата ще настоява пред министъра за прехвърляне. Има такова двукратно решение на Общински съвет. Първото е още от 2015 г.“, посочи Балабанов.
„Явно правилните решения се взимат под обществен натиск. Защо трябваше да се стига до тук и да се пратят болни и заразни вкъщи. Тези неща можеше да си ги спестим още на предходна сесия, когато предложението беше отхвърлено и подкрепено единствено от групата на „Възраждане“, коментира Юлиян Губатов. Колегата му Ивайло Митковски заяви, че не бива въпросите на здравеопазването да се политизират.

„Ако министерството не вземе решение, догодина пак ще бъдем изправени пред същия въпрос“, каза Митковски. В подкрепа на мнението за нуждата от намиране на дълготрайно решение се изказа и Димитър Чутурков от БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html