неделя, 5 май 2024 г.

Проф. Габровски призова депутатите да гласуват за кабинета с библейска притча

Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски призова депутатите да гласуват за кабинета с библейска притча, която да им помогне да преживеят катарзис за помирение и разум.

Две жени твърдели, че са майки на едно дете. Отишли при цар Соломон, който като ги изслушал, също не намерил доказателства. Той предложил да разсекат детето на две, за да може всяка майка да получи по половина от него. Тогава истинската майка казала: Не, нека го вземе другата жена. Нека любовта към България надделее, нека запазим родината си и заедно да преодолеем бедата, в която сме изпаднали. И нека тази любов, която всеки от нас би трябвало да таи в себе си надделее нас чисто егоистичното, призова проф. Габровски депутатите.

Твърденията за голям шанс за съставяне на правителство със следващ мандат са подвеждащи и манипулативни. Най-голям шанс имаме тук и сега. И ако го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и задкулисните договорки, заяви още пред парламента кандидат-премиерът.

„Или ще преодолеем надвисналата катастрофа с общи усилия, или ще останем затворени в лоното на популизма, конфронтацията и тяснопартийния интерес. Ролята ми беше да се откъснем от тяснопартийното и да се премине към експертното, прагматичното, професионалното“, каза проф. Габровски.

„България има нужда от правителство и работещ парламент. Това е най-сигурната антикризисна мярка и антиинфлационна стъпка, единственият начин да се приближим към Шенген и еврозоната“, категоричен бе той.

Проф. Габровски обясни, че е приел задачата да е кандидат за премиер с пълната убеденост, че е необходимо бърза възстановяване на доверието в институциите, диалога между партиите, постигането на съдебна реформа, предприемане на антикризисни мерки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html