неделя, 5 май 2024 г.

Десислава Атанасова: Кабинетът „Габровски“ може да е единствената възможност за правителство

Според Десислава Атанасова проектокабинетът „Габровски“ може да се окаже единствената реална възможност за излъчване на правителство в 48-ото Народно събрание.

„В последните дни, а и днес, както ние всички в тази зала, така и всички български граждани, имаха възможност да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски“, отбеляза Атанасова и подчерта, че дори и тези, които няма да подкрепят това предложение, не отрекоха неговите качества и не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската медицина, наука и общество.

„И преди и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде авторитет“, каза Атанасова и допълни, че персоналният състав на проектокабинета също се състои от хора с богати биографии, добре познати и уважавани в своите професионални общности и сфери. По думите ѝ проектокабинетът надхвърля партийната и идеологическа политика. Освен това според нея политическият елит не е в състояние да излъчи стандартно правителство.

„В това правителство няма търговци на дребно, шарлатани. Има хора, чиито биографии могат да бъдат проверени, обсъждани и критикувани. В по-голямата си част Промяната бяха хора самодейци, които изобщо бяха лишени от възможността да управляват, просто защото не знаеха за какво става въпрос”, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков от парламентарната трибуна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html