неделя, 5 май 2024 г.

Георг Георгиев, ГЕРБ: Бойко Борисов направи огромен компромис със себе си

Николай Габровски има пълна свобода да подбере екипа си. Заявката, която дадохме за равноотдалечено, еманципирано политически правителство, беше искрена. На първо място трябва да се намери консенсус. Това коментира пред Нова телевизия Георг Георгиев от ГЕРБ.

В евентуален кабинет „Габровски” той посочи, че щели да влязат експерти. „Повече от година и половина наблюдавахме една аматьорщина. Хора без никакъв опит се опитаха да правят политика и да играят една опасна игра с обществото и с държавното управление. И резултатите са налице”, умозаключи депутатът.

Георгиев повтори опорката, че ГЕРБ поема политическата отговорност, излъчвайки кандидат за министър-председател. „Вярвам, че имената, които ще прочетем в евентуално правителство, ще бъдат такива, които да уверят и нашите опоненти, че това са хора, които могат да работят за приоритетите”, добави той.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил „огромен компромис със себе си”. „Ние го подкрепихме, макар че знаем, че това е човекът, който трябва да оглави правителство”, вдъхновено добави Георгиев.

Според депутата сценарият за предсрочни избори стои на масата, откакто е проведен последния вот. „Имаме цял огромен фронт, който го желае. „Продължаваме промяната” го оглавява. Техните сметки обаче няма да излязат при евентуални предсрочни избори, каквито се опитват да предизвикат”, каза Георг Георгиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html