неделя, 5 май 2024 г.

Стопани искат нов срок за помощите заради войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Фермерски организации настояват в писмо до земеделското министерство да се отвори нов прием по мярката за извънредно подпомагане на земеделците заради войната в Украйна. Те искат той да важи само за хората, които не са подавали заявления при първия прием, съобщи БНР.

Сроковете за кандидатстване при него бяха твърде кратки“, каза Димитър Митев от Национална био асоциация. Нямаше добра информационна кампания от страна на министерството на земеделието и структурите му по места. Много дребни и средни земеделски стопанства, които не членуват в браншови организации не бяха запознати с това подпомагане. Поради тази причина ние искаме допълнителен прием, за да може повече земеделски стопани да могат да кандидатстват и да се възползват от помощта. Нашето желание е поне до 15 декември да може да се кандидатства повторно, за да може да кандидатстват земеделските стопанства. Този срок все пак е съобразен с приключване на финансовата година в държавата, за да могат да им бъдат изплатени средствата до края на финансовата година“, поясни браншовикът.

Писмото с искане за повторно отваряне на мярката за помощ на земеделците, засегнати от войната в Украйна , е подписано и от Национален съюз на градинарите и Асоциация на овощарите в България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html