понеделник, 6 май 2024 г.

Христо Иванов за Шенген: Няма какво да се сърдим, а трябва да си свършим работата

Съпредседателят на „Демократична България“ коментира решението България да не бъде приета в Шенген: „Няма какво да се сърдим, а трябва да си свършим работата. По същия начин, когато ние налагаме вето, няма какво на нас да ни се сърдят. Просто трябва да покажем, че България може да прави реформи и да реформира правосъдието.“

България остава извън Шенген

Иванов бе категоричен, че трябва редици реформи като да стегнем службата за сигурност, граничния контрол, провосъдието, всички структури, които трябва да се борят с корупцията. Според него на България й е трудно да направи тези неща и по този начин се спъва вътрешнополитическия процес и се намаляват шансовете за интеграция в ЕС, защото същите теми са основният залог за Шенген, предаде Фокус.

„Политиците трябва да се събудят и да разберат, че опитите да запазят Иван Гешев и да се избяга от темата за съдебната реформа загробват страната ни“, призова още той. „Всяка държава си взима политическите решения, нашата задача е да не им даваме аргументи, за да едни или други политически решения. Нашата задача е да покажем, че и полиците, които взимат решения, и гражданите, пред които се отчитат тези политици, могат да имат доверие на нашите институции“, заключи още съпредседателят на „Демократична България“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html