неделя, 28 април 2024 г.

БСП скочи остро срещу бившия си спонсор Георги Гергов

 

Корнелия Нинова и Георги Гергов вече гледат в различни посоки

В момента на сесия на Общинския съвет в Пловдив ще се вземе решение за тоталната ликвидация на Международен панаир Пловдив, който ще бъде даден на Георги Гергов. Това заяви в декларация от името „БСП за България“ Иван Петков.

За всички е ясно, че острата реакция на социалистите всъщност е срещу Георги Гергов, бивш приближен на Нинова и стар дарител на партията. Отношенията между Нинова и Гергов обаче отдавна са развалени, а пловдивският бизнесмен бе нарочен за „враг“. Преди две години Гергов напусна НС на БСП обиден и обяви, че Корнелия Нинова „се е променила“.

„Алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана. В годините за осъществяването на тази цел му помогнаха кметове, министри, съдии, което се доказва и с решението на ВАС отпреди няколко дни“, изрецитира от трибуната червеният депутат Иван Петков.

Пловдивският панаир не е единствената ябълка на раздора

Не може да не се отбележи, че последните 10 години беше позволено дружеството винаги да бъде на загуба, в същото време Община Пловдив постепенно да губи апортираните имоти и терени, обекти с културно-историческа ценност, намиращи се в сърцето на града, в архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“, каза още Петков.

„Но за това деяние няма нито санкции, нито наказани. За да се стигне дотук, има огромни нарушения на Окръжния съд-Пловдив още от 2006 г.“, изтъкна Петков. Той припомни, че през 2020 г. сегашният главен прокурор Иван Гешев е заявил, че ще се направи пълна проверка на случая. По думите му резултати от проверката до този момент няма, а Панаирът днес е „почти сигурно в ръцете на Георги Гергов“. „Подаръкът, който ще бъде, е 360 дка терени, паркове и над 100 дка изложбени центрове, които ще бъдат унищожени и превърнати в поредните безсмислени жилищни комплекси“, се заявява в декларацията.

„Ще добавим в списъка на легендите като авиокомпания „Балкан“, „Кремиковци“ и това на „Международен панаир Пловдив“ АД, подчерта Иван Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html