понеделник, 6 май 2024 г.

Радулов: От БСП и „Възраждане“ се срещат с руски дипломати

Сн. интернет

„Политици от БСП се срещат с руски дипломати. Това е сигурно. Каква е степента на влияние – това е съвсем друг въпрос“, каза професор Николай Радулов в студиото на bTV. Независимият депутат, който напусна парламентарната група на ИТН, добави още, че друга партия в народното събрание също има добри контакти с руското посолство. Това е „Възраждане“.

„На Борисов връзките с Русия също бяха тесни, тъй че вероятно има и хора от ГЕРБ“, смята Радулов. Според него изгонването на 70 руски дипломати е оправдано с оглед на това, че в тази международна ситуация не трябва да се неглижира това, че има огромна група от хора, които могат да създадат проблеми във вътрешната сигурност на страната.

Дипломатите всъщност не са 70, а 42. Останалите са хора, заподозрени в разузнавателна дейност. Някои пък са изгонени, за да има реципрочност с броя на нашите дипломати в Русия, обясни Радулов. Разузнаването под дипломатическо прикритие винаги е само върха на айсберга. У нас има 280 хиляди постоянно живеещи руснаци. Тука имаме влияние и върху политици, и хора – лидери на някакви групи, и това е целенасочено въздействие.

Той коментира още и текущата политическа ситуация у нас. „Мисля, че независимите депутати ще подкрепим ново правителство с мандат на „Продължаваме промяната“. Всеки си има своите мисли, но ние сме независими и нямаме никакви условия.“, каза той.

Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html