понеделник, 6 май 2024 г.

Радев връчва мандата на „Промяната“ на 1 юли

Сн. БГНЕС

На 1 юли, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме промяната“, за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Това съобщиха от президентството. На ръководството на „Промяната” предстои да обсъди на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат. Това обяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

По думите му в партията има много подготвени членове за поста. На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на сваления председател на Народното събрание Никола Минчев за поста, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента.

Андрей Гюров коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан въпросът за това, че страната ни гони руски дипломати. По думите на депутата от ПП в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против националния интерес и са били заплаха за националната ни сигурност.

„Да се твърди, че президентството не е било информирано, не отговаря на истината”, категоричен беше Гюров като уточни, че на КСНС са присъствали двама представители на институцията.

Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html