понеделник, 6 май 2024 г.

Генерал изригна: Ай, „сиктир“ бе, натовски подлоги

Шаламанов, сн. Фейсбук

Бившият командир на 61-Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков изригна остро в социалната мрежа след коментар на бившия служебен военен министър Велизар Шаламанов за приключилото авиошоу в база „Граф Игнатиево“ по повод 110 години от първия български боен полет.

„Последното такова шоу на аерогара София беше планирано непосредствено преди изборите 2014, сега пак мирише на избори и съветските МиГ-29 и СУ-25, които не са част от целите на силите в НАТО ще участват в предизборната кампания … това явно не помага на ВВС, но пък върши работа на малък кръг хора. Време е за промяна и в центъра да е превъоръжаването, развитие на хората във ВВС, не политически проекти“, написа в социалната мрежа Шаламанов.

Ето и реакцията на ген. Шивиков:

Ай, „сиктир“ бе, натовски подлоги, че нямате чувство за родова и национална принадлежност е ясно, но да трупате актив пред господарите си, като охулвате БА, генералите, офицерите, сержантите, войниците и цивилните преминахте всякакви граници. Чета във фейса коментара на един бивш офицер, бил зам. министър и служебен министър на отбраната да оплюва вчерашното авиошоу в база Граф Игнатиев, че участвали съветските изтребители и че това било предизборно мероприятие, американските чертежи ли да бяха участвали? Като деца си правихме такива самолетчета. Като си толкова загрижен за българските ВВС защо не натиснете господарите си поне да изпълнят в срок договора за F-16, а не да го отлагат с две години? Красноречиво доказателство, че не ни е@ават за равностойни партньори, апропо каквито сме, но всички вие вкупом през годините изградихте тази представа сред тях, че ще изпълняваме безропотно прищевките им. Изобщо имате ли представа какво е състоянието в БА и как командирите се справят ежедневно с проблемите? Много е лесно и натовско да говорим за стратегии, концепции, визии, но животът е реален с реални хора. Долу предателските ви ръчички от БА! Нищо не направихте, когато имахте властта, но да вредите и да унижавате българския войн еша си нямате, а не, разрушихте и съсипахте БА. Поименно мога да изредя имената ви, но се погнусявам от дребните ви душички. Предатели и слуги сте!“

Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html