петък, 3 май 2024 г.

Слави не иска Кирил Петков за премиер

Сн. БГНЕС

„Има такъв народ“ са склонни да подкрепят нов кабинет на „Продължаваме промяната“, но с някои условия. Това заявява председателят на партията на Слави Трифонов пред БНР. Тошко Йорданов намекна, че от ИТН са склонни да се явят на преговори за съставяне на нов кабинет в рамките на това правителство. Условието е Кирил Петков повече да не бъде премиер обаче.

Йорданов посочва, че досегашният министър-председател не е подходящ за тази работа и че „Продължаваме промяната“ въобще няма право да го предлага отново за този пост. Той препоръча на ПП да си „охладят главите“, след което е възможно да настъпи разбирателство, но с условието Петков да не е премиер. По негово мнение ИТН и ПП имат „ужасно много общи цели“, само че не ги изпълняват. Председателят на партията на Трифонов посочва още, че ще трябва да се работи по нови правила и с по-голяма конкретика. Той ще изисква за година напред да се знае какво коалицията ще прави.

„Ако има коалиция, тя ще е на много по-професионално ниво“, подчертава Йорданов. Той напълно изключва коалиране с ДПС и ГЕРБ, а колкото до вота на недоверие – по думите му ИТН го е подкрепил, защото Кирил Петков „е злото, срещу което се борим“. Кабинетът е бил за сваляне и затова е паднал, допълва Йорданов. За него единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е по-образован.

Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html