сряда, 8 май 2024 г.

Сашо Диков стигна до финала на конкурса за шеф на БНТ

Снимки: интернет

Всичките осем кандидати за следващ генерален директор на БНТ са допуснати до решаващата фаза на конкурса в края на юни, в която членовете на Съвета за електронни медии ще изслушват управленските концепции и ще задават въпроси на участниците.
Това реши СЕМ на днешното си заседание. На 2 юни медийният регулатор даде 7-дневен срок на Сашо Диков да представи доказателство, че има изискуемия по закон поне петгодишен трудов стаж в телевизия, за да участва в надпреварата. Причината бе, че известният тв водещ не бе представил трудовата си книжка в комплекта документи, с които кандидатства. Днес стана ясно, че през указания период Диков е донесъл копие от книжката си.
Непълна документация бе регистрирана и при преподавателя във Факултета по журналистика на Софийския университет Светлана Божилова, която също участва в надпреварата. Тя не бе представила кратка автобиография и резюме на концепцията, с която кандидатства. На нея също бе даден 7-дневен срок, а на днешното заседание стана ясно, че документите са допълнени.
Освен Диков и Божилова, останалите кандидати за поста в обществената медия са действащият директор на БНТ Емил Кошлуков, бившият шеф на новинарите в частната Би Ти Ви Венелин Петков, членът на УС на БНТ Василена Матакиева, дългогодишният спортен водещ в телевизията Сашо Йовков, шефът на Радио Кърджали на БНР Красимир Ангелов и бившият юрисконсулт на БНТ Ирина Величкова. Събеседването с одобрените кандидати е на 27 и 28 юни, а изборът трябва да бъде направен на следващия ден. За нов генерален директор на телевизия ще се счита кандидатът, който получи 3 от 5-те гласа на членовете на СЕМ. Ако никой не успее на три поредни гласувания с отстояние от 1 час, процедурата се прекратява.
Източник: segabg.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html