неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ: Петков да иска вот на доверие и тогава да се прави на мъж

Десислава Атанасова, ГЕРБ, кадър БНТ

Тома Биков от парламентарната група на ГЕРБ призова Кирил Петков да поиска вот на доверие.

„На мястото на г-н Петков бих поискал вот на доверие и чак тогава бих говорил за малцинството и да се правя на мъж. Ние нямаме доверие на това правителство. Работата на Народното събрание е блокирана. Това правителство, с този мандат и персонален състав, не може да продължи да работи. Ние сме носили отговорност за управлението, когато сме били управляващи. Няма да носим отговорност, когато сме опозиция“, каза той.

„Правителството се разпада, не поради дълбоки и несъвместими различия, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност. Тези, които дойдоха със заявка за нулева толерантност към корупцията, за 6 месеца достигнаха до ниво нулева толерантност. Свидетел сме на грубо погазване на етични норми“, допълни председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова в парламента.

„Мнозина от тях говориха за промяна, различно поведение, демонстрации се правят в пленарна зала и между частите на четворната коалиция са език на омразата и взаимни обвинения. Това не ни радва. Тревожи ни, защото сме загрижени за държавата и за това, че след серия от кризи ще настъпи и политическа. Предстои да се вземат решения и изцяло от правителството зависи какъв ще е ходът на този процес“, допълни тя.

Източник: novinite.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html