неделя, 5 май 2024 г.

Дават на работещи украинци и българи по 400 лв. за квартира

Снимки: интернет
400 лв. за квартира през работодателя в рамките на 3 месеца – това е мярката, която готви правителството за стимулиране на заетостта сред украинците и осигуряването им на подслон. Това стана ясно от интервю на вицепремиера Калина Константинова пред БНТ. Целевата помощ ще бъде предназначена и за българи от уязвими групи.
„Мярката няма да е само за бежанци, но и за българи, които имат нужда и попадат в целева група – например, които не са работили дълго време. Смятаме, че тази криза ни дава възможност да изгладим проблеми и да направим мерки, които ще са от полза за всички“, заяви Константинова. В момента се уточняват детайлите.
Вчера, отново във връзка със заетостта на бежанците, стана ясно, че държавата ще финансира и отварянето на дневни детски центрове. От тях също ще могат да се възползват и българи. В момента около 57 000 са украинците, настанени в хотели. Както е известно, те трябва да ги напуснат до 31 май и ще бъдат преместени в държавни и общински бази. Константинова съобщи, че са осигурени 33 000 места, като прегледът на легловия фонд продължава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html