петък, 3 май 2024 г.

Приоритети: първо закона за клошарите, а после – закриването на спецсъда

Снимки: интернет
Надежда Йорданова се зачуди днес защо в един ден главният прокурор праща на Конституционния съд (КС) части от Наказателния кодекс, касаещи клошарите и проститутките, а после – и закриването на спецсъда и прокуратурата.
Това бе в отговор на анонсираното от Гешев – че дава на КС проектопромените в Закона за съдебната власт, с които бяха закрити любимите му специнституции.
Гешев всъщност опредметява отдавнашно свое обещание – той вече заяви, че ще прати на КС закриванто на съдилищата и прокуратурите от ул. „Черковна“.
Днес ВСС обсъжда допустими ли са предложенията от „стария пакет“ – внесени от тогавашния министър на правосъдието Янаки Стоилов през юли 2021 г., с искане за предсрочно освобождавне на главния прокурор. Това стана, сед като именно КС задължи Състава да гледа предложенията. Но преди това бяха разгледани процедурно предложенията на Надежда Йорданова. И бяха сериозно окастрени…
Сега целта е пакетът от предложения на Янаки Стоилов да „настигнат“ като процедура новите, за да се гледат по същество заедно.
Източник: clubz.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html