събота, 4 май 2024 г.

Петков: Няма разцепление в коалицията

Снимки: БГНЕС
Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е, че ще работим принципно. Тази мантра стабилност на всяка цена, не е там. При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали. Това заяви премиерът Кирил Петков в Раднево, предаде БГНЕС.
Петков коментира и избора на управителна БНБ. „За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде“, каза Петков.
За кораба с български моряци Петков коментира: „Щом се успокои боят, един от моряците беше отишъл до руската част и когато те дадоха час и половина прозорец, го съгласувахме и военно разузнаване ги поеха от там. Хората са в безопасност, съобщи още Петков.
Ние сме се придържали винаги към коалиционното споразумение и съществуващата рамкова позиция за РСМ. Няма никакъв документ, който аз да съм подписвал от българска страна, коментира премиерът появилата се информация, че в РСМ има подписан документ от българска страна и за това, че предстои той да посети РСМ.
„Аз отивам за да покажа силната задача на българското правителство българската общност в Македония да бъде подкрепена, но се радвам да кажа, че аз вярвам, че и в момента правителството на РСМ също осъзнава какъв голям приоритет е това за България и работим заедно да се вдигне приоритетът на тези хора в македонското общество“, подчерта Петков. Така че затова, че утре ще бъдем толкова много хора от толкова различни партии там, показва една подкрепа за българската общност и едновременно с това се надявам това, което всички сме го изявили, че РСМ трябва да бъде част от Европа, да се движим и от двете страни на границата, прогресивно в тази посока, каза Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html