вторник, 7 май 2024 г.

Искат изслушване на Зеленски в Народното събрание

Зеленски, сн. Укринформ

Идеята на „Демократична България“ за покана към украинския президент Зеленски за реч пред българския парламент доведе до смут в редиците на БСП – коалиционен партньор в управляващото мнозинство.

Партията се обявява твърдо против военна помощ за Украйна и не подкрепи делкарацията на 47 НС за санкциите срещу Русия, като в началото на март принуди премиера да смени в последния момент кандидата си за нов министър на отбраната.

„Дневник“ цитира неназован депутат от ПГ на БСП, който „неофициално“ коментирал идеята на ДБ с думите: „Щом ще се изслушва Зеленски, не е ли редно да се си изслуша и руският президент Владимир Путин?“.

До момента „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ дават сигнал, че биха подкрепили инициативата на ДБ за Зеленски, докато БСП още няма своя позиция.

ГЕРБ и ДПС също застават зад поканата до Зеленски за пряко включване в пленарно заседание в Народното събрание по подобие на речите му пред Европарламента, американския Сенат, британския парламент, Бундестага на Германия и др.

Източник:  boulevardbulgaria.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html