вторник, 7 май 2024 г.

Кола се вряза в тълпа на карнавал в Белгия, най-малко 6 са загинали

Снимки: БГНЕС

Кола се вряза в множество от хора събрали се за подготовка на карнавал в малко селище в Белгия рано тази сутрин, съобщи кметът на южния град Ла Лювиер. Загинали са най-малко 6 души, сред които и дете, а сериозно ранени са поне 20 души.

„Кола, шофираща с висока скорост, се вряза в тълпата, която се беше събрала да присъства на карнавала“, каза кметът Жак Гобер пред агенция Белга.

„Настоящата равносметка е 6 души загинали на място, 10 тежко ранени, 10 сравнително по-леко ранени и 17 леко ранени. Приблизително 70 души присъстваха на събитието“, заяви Клод Хотен, директор на спешната медицинска помощ за провинция Ено, цитиран от белгийската RTL Info.

Карнавалът се е провеждал в селище близо до град Ла Лювиер, намиращ се на 20 км. от регионалната столица Монс и на около 30 км. от Шарлероа. В колата е имало двама души, които вече са арестувани, информира Деймиън Верхейен, заместник-прокурор на Монс. Те са родени през 1988 и 1990 г. и идват от град Ла Лувиер. Задържаните не са криминално проявени и предстои да бъдат разпитани. Изясняването на обстоятелствата около трагичния случай продължава.

Източник: darik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html