понеделник, 6 май 2024 г.

БФС може да изхвърли ЦСКА заради Бербатов

Снимки: cska.bg; Dsport

БФС може напълно законно да изхвърли от своите структури участвалите в пародийния „конгрес“ на екипа на Димитър Бербатов в петък 76 клуба. Това е записано в член 28 от Устава на организацията, коментира футболният деятел и мениджър Петьо Костадинов. Сред 76-те е и ЦСКА, който беше представляван от изпълнителния си директор Филип Филипов.

„Всички те са нарушили устава на организацията, на която са редовни членове. И трябва да бъдат изключени без изключение, без да се гледа в коя група играят, класиране и т.н. Това се отнася и за отбора на „Литекс“, който бе настанен в центъра на София. Заради тях преди 6 години държавата се обърна наопаки. Умъртви се най-титулуваният и обичан отбор в България, като това стана още по-болезнено на датата 9 септември… Същият Боби Михайлов, срещу когото сега скачат, изпълни това упражнение. Ако аз управлявах футбола, щях от понеделник да пусна жалби в съда срещу всички участници в тази гротеска в петък. Не трябва да има милост към никой, който е нарушил устава. Та Чеферин не се церемони с Аниели и Перес, когато тръгнаха да заобикалят УЕФА. Това е – като не спазваш правилата те изхвърлят“, допълни той.

Петьо Костадинов недоумява и за действията на спортния министър Радостин Василев. „Не мога да разбера, защо в деня, когато се провежда световно първенство по лека атлетика и ние имаме само един участник, което е позорно, Василев обикаля НДК като някакъв наблюдаващ, като пъдар… С плевенската му главица не може да си представи какво може да се случи, ако посегне на БФС“.

Мениджърът счита, че екипът на Бербатов е допуснал фатална грешка на конгреса през октомври. „Тогава след гласуването за президент доста хора си тръгнаха. Ако имаха нужния рефлекс, щяха да останат в залата с тези клубове, които ги подкрепяха. И щяха да изберат само свои хора в Изпълкома! Но това са елементарни хора и аз не искам елементарни хора да управляват системата, в която и аз участвам“, заяви Костадинов.

Той обясни, че в Устава на БФС е записано кой може да насрочва конгрес – това е Изпълкомът или ако има искане на 1/3 от клубовете. „Изпълкомът го отмени, а решение на съда за подписката няма. Още повече, че няма решение и по жалбите от екипа на Бербатов за конгреса през октомври. Докато няма решение по всичко това, няма как да има конгрес на БФС“, каза той.

Източник:  novsport.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html