вторник, 7 май 2024 г.

Кирил Петков: Абсолютен саботаж от прокуратурата

Снимки: интернет
„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж от прокуратурата, под ръководството на г-н Гешев. Укриват се документи за искане за повдигане на обвинения, с които лесно можем да се сдобием“, коментира премиерът Кирил Петков след освобождаването от ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
По думите му се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията. „В България независима прокуратура няма, за пореден път се държи като адвокат“.
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че прокуратурата прави изводи за производство, на което току що е поставено началото и по което не е имало време да се съберат доказателства, защото проверката има за цел да се съберат достатъчно данни, за да се реши да се образува или не досъдебно производство. Събрани са сведения и включително от Васил Божков, саморъчно подписани от него. Вместо прокуратурата да заяви пред вас и пред обществото, че ще предприеме действия, тя се постара да обяви на всички, че МВР не е направило нищо, каза Рашков.
Той каза още, че брифинг на прокуратурата е бил „нагласен“ твърде късно, за да не могат да реагират, затова и те дават късно пресконференция. Показа проект на постановление, с което се иска да бъдат повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова. Нещо, което по-рано прокуратурата отрече да са получили в рамките на днешния ден.
„По този казус работи и европейската прокуратура, сега има паралелна структура, на която ние вярваме много повече, ще има много ясна информация на ниво ЕС как те действат, какви решения взимат и какво са направили“, допълни премиерът.
Ще направим всичко, което зависи от нас, България да бъде нормална, свободна, европейска държава. Битката е започнала, ще работим с всички инструменти на Европа, за да може страната да бъде преместена на следващо ниво. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по този начин тази вечер“, допълни премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html