вторник, 7 май 2024 г.

Борисов на излизане от ареста: Притеснявам се, че следващия път може и да ме убият

Снимки: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе пуснат от ареста тази вечер, след като изтече 24-часовата му мярка на задържане.

„Снощи вечеряме, влиза полицията. Никакво обвинение, нищо. Накрая установиха, че няма нищо намерено. И аз мислех, че ще си тръгнат и те казаха трябва да ви задържим. Докараха ни тук. Както през 1944 г., премиерът се явява свидетел на Черепа, на мафията. Издържахме 24 часа“, каза Борисов. Притеснявам се, че следващия път може и да ме убият, добави още той.
От ареста излязоха и бившият финансов министър Владислав Горанов, както и пиарката на Борисов – Севдалина Арнаудова. „Никой не е водил разпити с нас, влязоха много полиция – 3 патрулки, полиция от ГДНП, разследващи полицаи, всичко ставаше пред очите на детето ми, без обяснения, продължи до 3 през нощта. Полицаите се държаха нормално. Това разказа Арнаудова, бивш началник на правителствената пресслужба по времето на Бойко Борисов, след като беше освободена от ареста тази вечер. Допълни, че са ѝ взели само един тефтер, в който е пишело името на Борисов.

„24 часа бяхме държани, без да дойде полицай, без да ни бъде повдигнато обвинение. Прекарахме нощта в ареста на 7-о районно“, каза Арнаудова.
По думите ѝ премиерът Кирил Петков си е позволил да въвлече в показанията си и името на европейския прокурор Лаура Кьовеши. „Мафията си има държава“, допълни Арнаудова. „Искам да си отида и да си видя детето“, каза през сълзи пиарката на Борисов и ГЕРБ.

Източник: bgnes.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html