вторник, 7 май 2024 г.

Кадиров към украинците: Бяхме на 20 км от вас, предайте се

Снимки: интернет

Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви днес, че се намира в Украйна, редом с руските сили, предаде АФП. Кадиров, който е обвиняван от международни НПО в нарушения на правата на човека, публикува в „Телеграм“ видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал около маса с войници в зала. Твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива.

„Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо“, написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е „свършено“.

„Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров е на територията на Украйна и инструктира бандите си да залавят деца“, съобщи пък съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко. „Кадиров пристигна в Украйна и първото нещо, с което се захвана копелето, е да планира операция за отвличане на деца от дом за сираци. Кадировците наближиха сиропиталище, влязоха вътре, но за тяхно съжаление децата ги нямаше“, каза съветникът на министъра. „Това е същността на кадировизма: отвличане, изтезания, сплашване и позьорство в социалните мрежи. Очевидно са искали да използват деца от сиропиталището за следващия клип на Кадиров“, пише Геращенко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html