вторник, 7 май 2024 г.

Кирил Петков: ГЕРБ води хибридна война

Кадри: БНТ

„Както знаехме още в сряда, има големи количества гориво в цялата верига.Оказва се, че имаме големи количества в цялата система. Единствената причина, за която се е получила паниката са се използвали снимки от малки бензиностанция, и са се разпространили от политическа хибридна атака, извършена от младежката организация на ГЕРБ“, заяви на брифинг премиерът Кирил Петков. Той се проведе след разговори с представители на Българската петролна и газова асоциация, в които участваха заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

„Няма никаква причина за паника. Усетим ли подобен вид хибридна атака ние ще имаме координиран отговор моментално“, допълни премиерът.
„Следете какво казва правителството, в момента горивото е навсякъде, вноса се случва, няма никакви причини освен грубите манипулации с глупави политически цели“, заяви Кирил Петков. „Малки бензиностанции са вдигнали цената, което е накарало увеличението на търсенето в пъти“, поясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html