вторник, 7 май 2024 г.

САЩ: Настъплението към Киев е спряло поради липса на гориво

Снимки: интернет
Град Мариупол в югоизточна Украйна е обсаден, потвърди високопоставен служител на Пентагона, цитиран от агенция „Франс прес“. Навлезлите на украинска територия руски групировки наброяват 120 000 войници – 80% от съсредоточената преди нашествието войска.  Украински представител потвърди, че руснаците са влезли в друг обсаден град – Херсон.
Според американското разузнаване обаче твърденията на Москва, че е овладяла напълно контрола над украинското небе, не отговарят на истината. Руските войски са били отблъснати от втория по големина украински град – Харков, а напредването им към Киев почти е спряло, поради съпротивата на украинците и недостига на гориво.
Във вторник вечер телевизионната кула в Киев е била ударена. Петима души са загинали при руския ракетен удар, съобщиха местните власти. „Временно“ е преустановено излъчването на телевизионните програми, съобщава украинското министерство на вътрешните работи. Телевизионната кула се намира в центъра на украинската столица, но пораженията не са големи и вътрешното министерство очаква възобновяването на телевизионните излъчвания.
Източник: bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html