вторник, 7 май 2024 г.

Никита Михалков пита борците за мир: Защо мълчахте 8 години?

Снимки: ТАСС

Близкият до Путин режисьор и актьор, носител на „Оскар“ Никита Михалков коментира в последното си шоу „Бесогон“ действията на президента на Руската федерация в Украйна. Позицията му, очаквано, е в защита на акцията на Путин в съседната държава.

В последното издание на предаването си „Бесогон“, руският режисьор разкритикува остро тенденцията звезди от шоубизнеса да осъждат акцията в Украйна. „Поредицата от предателства от страна на Украйна и нашите западни „партньори“ надхвърли всички приемливи стандарти“, казва режисьорът, цитиран от ТАСС.

„Осем години светът спокойно наблюдава как невинни руски граждани са убивани безнаказано, само защото не са искали да признаят нацисткия режим в Украйна, който дойде благодарение на преврата (Майдана). Изразявайки позицията си, Михалков каза още, че жителите на споменатите републики „искат да говорят на собствения си език, който е руският“, а „нежеланието на колективния Запад да обърне внимание и уважение на нашите проблеми“ не е оставило избор на Русия, за да действа по друг начин. „Освен това вярвам, че случилото се е ясно потвърждение, че Русия е запазила собственото си достойнство“, каза той.

В обичайния си безпардонен стил Михалков даде да се разбере колко възмутителни според него са призивите за мир. В „Бесогон“ той сподели фрагмент от видео, в което известният украински телевизионен водещ Дмитрий Гордон моли за помощ руските си колеги Ксения Собчак и Юрий Дуд. „Говорете! Спрете това!“, призова телевизионната звезда. Михалков продължи списъка с тези, към които Гордон може да се обърне за помощ. Този списък включваше комиците Екатерина Варнава и Максим Галкин, телевизионната водеща Настя Ивлеева, певците Андрей Макаревич, Манижа, бившата звезда на КВН и хумористични предавания Татяна Лазарева, попзвездата Валери Меладзе и други известни личности. Всички те имаха публикации в социалните мрежи с призив: „Не на войната!“.

„Защо когато беше извършен безсрамен пуч, вие мълчахте? Защо никой от вас не се възмути? Защо мълчахте, когато снайперисти убиваха хора на Майдана?“ Защо не плакахте, не ридахте, не скачахте, не се възмущавахте, когато това ставаше пред очите ви? Защо сега всички изведнъж заврещяхте?“, пита още Михалков.

Източник: dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html