сряда, 8 май 2024 г.

Ген. Гяуров: Украйна в момента се бие за Европа

Снимки: Булфото; архив
„Всичко, което може да направи ЕС, НАТО, в това число и България, трябва да го направи, защото следващите дни са решителни. Ситуацията е такава, че ако украинската отбрана съумее да удържи натиска в следващите два-три дни, може да се очаква, че би могла да обърне ситуацията и да премине в контранастъпление“. Това коментира пред бТВ ген. Димо Гяуров, бивш началник на Националната разузнавателна служба и експерт по международни отношения и отбрана.
Според нещо затишието през последните два дни не е случайно, а причината е, че ресурсите на Путин са се изчерпали, тъй като горивото и боеприпасите не са дошли навреме.
„Военната мощ е едно, но самонадеяността и глупостта са нещо съвсем друго. Смятам, че утре или вдругиден ще дойде моментът, когато украинците биха могли да удрят колоните в гръб, когато спрат насред полето, когато останат без гориво и муниции. Тогава е моментът за разплата. Затова е много важно да получат всякаква подкрепа“, на мнение е Гяуров. Затова е много важно да получат всякаква подкрепа“, на мнение е Гяуров. По думите му Украйна в момента се бие за Европа и именно тя „спира този луд човек да напредне по-нататък към Европа“. Ген. Димо Гяуров е категоричен, че НАТО не би се намесило с военни действия на украинска територия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html