сряда, 8 май 2024 г.

„Левски“ продължава без грешка през пролетта

Снимки: Dsport

„Левски“ остава безпогрешен през пролетния дял от шампионата след втори пореден успех при 2:0 над ЦСКА 1948. Дебютни голове за първенство с екипа на 26-кратните шампиони реализираха Димитър Костадинов и Уелтън, а „сините“ застигнаха четвъртия в класирането „Черно море“. Двата тима имат по 32 точки, но „моряците“ тепърва ще играят с „Локомотив“ (София) в неделя. Двубоят бе уважен и от председателя на съдийската комисия Виктор Кашай.

Още в 4-ата минута Марин Петков прати топката в мрежата на домакините от ЦСКА 1948, но попадението му бе отменено поради засада. В 23-ата минута Димитър Костадинов даде аванс на „сините“. Той се разписа с глава след центриране на Галчев. В 41-ата минута Михайлов пък спаси гостите, след като отрази силен удар на Иванов. В 60-ата минута Уелтън бе оставен сам и с премерен удар от границата на наказателното поле вкара втория гол за Левски. Пет минути преди края Бастунов удари греда за домакините.

„С оглед на трудния и тежък терен заслужена победа. „Левски“ трябва да играе по-добре. С по-голяма увереност и самочувствие. Притесненията ми бяха, че всички привърженици не можаха да дойдат. Да говорим за тактика и качествен футбол, не искам. Допускаме грешки в контрола на топката. Левски има още толкова път да извърви, докато хареса на мен и всички привърженици. Беше въпрос на воля, характер и кой ще отбележи гол. Левски трябва всеки мач да играе за победа с най-добрия състав и по най-добрия начин. Имам сериозни притеснения, че набираме страшна скорост. Левски има още път да извърви, за да бъде този стабилен и уверен Левски, който трябва да бъде. В българския футбол по план върви точкогонството. Като се подобрят терените, ще играем още по-добре”, коментира треньорът на “сините” Станимир Стоилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html