сряда, 8 май 2024 г.

ГЕРБ ще подкрепи форсмажорно харчене в бюджета за отбрана

Снимки: интернет
Военните експерти на ГЕРБ са разгледали решенията на КСНС в седемте точки обстойно и са стигнали до извод, че на фона на проектобюджета, който се разглежда в момента, те ще останат с пожелателен характер. Затова лидерът на партията Борисов даде брифинг тази сутрин, за да заяви, че ГЕРБ ще дадат подкрепа за управляващата коалиция, ако тя вкара в бюджета форсмажорни обстоятелства и гласува по-голям бюджет за отбрана.
„Казват че светът е в предвоенна обстановка. В нашето небе и море – летят натовски самолети и се събират кораби, формират се батальони, мобилизират се войски. Всичко това е в нашия регион“, заяви бившият премиер. Макар и да заяви директно, че не знае „какви са тези форсмажорни обстоятелства“, Борисов увери няколко пъти, че управляващата коалиция може да разчита на подкрепа, за да отдели средства от бюджета и България да може да повиши боевата си способност с фрегати, ескадрилата да се попълни. Иначе, според Борисов, би излязло, че КСНС ще остане с пожелателен характер.
Борисов отново мина по конспекта и припомни още първия мандат на ГЕРБ, когато били платени на 100% кугърите, спартаните, пантерите. „При нас над 5 млрд. са инвестирани в армията – за заплати, условия, учения, „още в първия мандат платихме“, после са платени на 100% Ф-16, но остава Граф Игнатиево, изграждането на инфраструктурата.
Иначе Борисов заяви, че финансовите министри трябва да кажат откъде ще се отрежат парите, но и допълни, че това може да стане и чрез орязване на парите от социалната сфера. Финансовите министри да се направят разчета, но и да се събират повече.
Веднага след това обаче Борисов подкрепи критиката на Румен Радев към правителството от вчера, както лидерът на ГЕРБ каза: „Колкото и да ми е трудно да го призная, но думите му са верни“. Стига вече анализи, анализи, посочи Борисов и поиска действия. Подхвърли и че трябва и може да се подпомогне бизнеса, да се намали ДДС и други мерки, които управляващите могат да предприемат.
„За какви 100 дни мечтаят една година, та те управляват вече година, Асен Василев, Кирил Петков, Бойко Рашков“, заяви Борисов.
Източник: news.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html