сряда, 15 май 2024 г.

Бащата на Джокович: Малко вероятно е да играе в Мелбърн

Снимки: NETWORK

Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват на Australian Open може да доведе до отказ от участие на лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Това стана ясно от изказването на баща на сръбския тенисист – Сърджан Джокович.

„По отношение на ваксинацията и отказа от нея, това е право на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето лично пространство. Това нещо е гарантирано от нашата Конституция. Всеки сам решава за здравето си. Дали е ваксиниран, това е само и единствено негово право. Дали той ще съобщи това нещо, мисля си, че не“, каза Сърджан Джокович пред местната телевизия „Първа“.
Според него „доста неприятно е решението на властите в Австралия, които са си позволили „да провокират деветкратния шампион от Откритото първенство на Австралия. „Дали Новак ще се появи там зависи от тяхното поведение. Той на драго сърце би отишъл, защото е спортист, а и ние самите искаме това. Но, при тези условия, вероятно няма да стане“, каза още бащата на Новак Джокович и уточни, че синът му „няма да приеме и 14-дневна карантина“. Първият за годината турнир от Големия шлем започва на 17 януари.

Източник:  Tennis24.bg

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html