понеделник, 13 май 2024 г.

Откриха канал в Гърция за фалшиви тестове, 10 арестувани

Снимка: Труд

Петима военни и двама полицаи в Гърция са замесени, наред с други, в канал за фалшиви бързи тестове, който беше разкрит от разследването в Александруполис. По делото са обвинени общо 21 души, от които 10 са арестувани, а останалите 11 са привлечени като обвиняеми.

Сред арестуваните са фармацевт, който издавал фалшиви бързи тестове, полицай и двама военни, които взимали конкретните фалшификати, за да ги показват без проверки, както и седем други лица.

Сред останалите 11 обвиняеми са един полицай, 3 военни и 7 частни лица.

Замесените по делото са обвинени в нарушение на чл.221 и 285 от НК, които се отнасят съответно до фалшиви медицински свидетелства и нарушаване на мерките за превенция на заболяванията.

Според полицейски източници случаят е разкрит след получена информация, че аптека в района на Суфли издава фалшиви медицински свидетелства за диагностичен тест (бърз тест), без да бъдат изследвани пациентите. Аптеката беше поставена под дискретно наблюдение, като в същото време беше поискана информация за данни за регистрирани в специалната платформа.

Като част от наблюдението е установено, че са регистрирани бързи тестове на хора, които не са ходили в аптеката или през време, когато е била затворена.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html