неделя, 28 април 2024 г.

85% от тенисистите са ваксинирани

Снимки: Интернет
Към момента около 85% от тенисистите са ваксинирани, а директорът на Australian Open Крейг Тайли очаква броят им да се увеличи до 95% до януари заради изискването на първия турнир от Големия шлем.
Тайли смята, че Новак Джокович няма да рискува да пропусне турнира заради изискването за задължителна ваксинация срещу коронавирус. Сърбинът публично заяви няколко пъти, че иска да има свободен избор и е против задължителната ваксинация. Джокович отказва да каже дали е ваксиниран, но според Тайли сърбинът няма да пропусне турнира. Преди дни Барбара Шет заяви в интервю, че световният №1 с поставени игри отдавна.
„Той още не е споделил с никого дали е ваксиниран. Той вярва, че медицинските данни са лични, и вярва, че хората имат право на избор. Новак е спечелил девет титли на Australian Open и съм сигурен, че иска десетата. Той има общо 20 титли в Големия шлем, колкото Рафа Надал, който ще играе тук, и Роджър Федерер. Един от тях ще изпревари другите. Не мисля, че Новак ще иска да остави това на някой друг“, каза Тайли.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html