неделя, 12 май 2024 г.

Цунами подписа с „Левски“ (обновена)

Снимки: Dsport; Levski.bg

Левски“ подписа договор със защитника Вендерсон де Фрейташ Соареш – Цунами. Контрактът на бразилския футболист със „сините“ влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 години. Бранителят пристигна в София по-рано днес, за да премине медицински прегледи при 26-кратните шампиони.

Той е роден на 4 януари 1996 г. в Белем (Браз). Юноша е на „Ремо“, с който подписва първия си професионален договор през 2016 г. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 3 гола. През 2016 г. е преотстъпен на „Кащанял“, за който записва 6 мача и 1 гол. През 2018 г. играе последователно за „Рио Кларо“ (7 мача) и „Тубарао“ (2 мача). През 2019 г. играе за „Боа Ешпорте“ (12 мача и 3 гола) и „Куиба“ (1 мач). Последният клуб на защитника е „Ботафого-ПБ“, където изиграва 21 мача с 2 гола.

„Левски“ е гигантски клуб за България. Имам много положителна информация за отбора и за играчите в него. Знам, че някои от тях имат много опит. Предпочитаната от мен позиция е на ляв защитник, но нямам проблем да играя и на друг пост. Важното е да бъда полезен за отбора и да дам приноса си за доброто представяне на „Левски“ в първенството. За моя бивш бразилски съотборник Велтон нямам сведение дали също ще дойде в „Левски“, заяви Цунами на летище „София“. Той бе посрещнат от мениджъра си Джери Перейра.

По-рано днес стана ясно, че най-добрият футболист на „Левски“ от началото на сезона Георги Миланов няма да играя до края на 2021 г. Бившият национал получи контузия срещу „Ботев“ (Враца) и беше заменен принудително. В края на първото полувреме, при единоборство в центъра, Миланов опита да избегне падане върху шината със счупения си пръст и така се стигна до нараняването на крака му. Футболистът на „сините“ се е разминал с тежка контузия според предварителните прогнози. Миланов е с хематом, заради който ще аут от терените минимум за три седмици.

Източник: Bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html