петък, 10 май 2024 г.

Зоран Заев и външният министър на С. Македония пътуват към България

снимка: БТВ

Премиерът и министърът на външните работи на Северна Македония пътуват към България, за да се срещнат с оцелелите от трагичната катастрофа на АМ „Струма“. Това съобщи външният министър Буяр Османи.

Автобус с македонска регистрация катастрофира на магистралата рано тази сутрин. Загинали са 45 от 52-мата пътници. Според информацията на Буяр Османи, която е първоначална, всички те са македонски граждани.

Все още не са идентифицирани всички пътници и няма детайлна информация за тях, отбеляза Османи.

Снимка: БТВ

„Автобусът е собственост на скопската транспортна фирма „Беса Транс“. Осъществявал е екскурзия до Истанбул през уикенда. Все още не установен контакт с представител на компанията“, каза Османи.

Министърът на външните работи на Северна Македония все още не е говорил с българския си колега Светлан Стоев, ще установи контакт, когато влезе на българска територия. Премиерът Зоран Заев е тръгнал малко по-рано и ще бъде скоро в България.

По-рано представител на македонското посолство у нас каза за bTV, че трима от хоспитализираните в „Пирогов“ са в тежко състояние с поражения върху дихателните пътища и не е бил допуснат до тях.

От лечебното заведение уточниха, че седемте пострадали – две жени и петима мъже, са в стабилно състояние, без опасност за живота.

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html