вторник, 21 май 2024 г.

Със сертификат за ваксина на Таймс Скуеър на Нова година

снимка: CNN

Ню Йорк отново ще приветства хиляди хора на Таймс Скуеър за прочутата традиция за пускане на топката в навечерието на Нова година, стига да покажат доказателство за ваксинация срещу Covid-19, заявиха служители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви завръщането на „голямото, пълноценно, присъствено празнуване“ на Нова година на Таймс Скуеър след виртуалното му събитие миналата година поради опасения от пандемията.

„Искаме да приветстваме тези стотици хиляди хора, но всеки трябва да бъде ваксиниран“, предупреди кметът. „Всичко, което трябва да направите, е да имате доказателство за ваксинация и валиден документ за самоличност със снимка и сте вътре.“

Кметът каза, че работи с Министерството на здравеопазването на Ню Йорк, полицията и други партньори в подготовката за празненствата в града.

„Присъединете се към тълпата, присъединете се към радостта, присъединете се към историческия момент, когато Ню Йорк предоставя допълнителни доказателства на света, че сме се върнали на 100%“, каза де Блазио.

Ръководителят на Таймс Скуеър Алианс Том Харис се присъедини към пресконференцията, за да отпразнува завръщането на присъствените празненства, като каза, че всички присъстващи над пет годишна възраст ще трябва да покажат сертификат за ваксинация.

Харис каза, че посещаващите с увреждания, които не могат да бъдат ваксинирани, трябва да покажат доказателство за отрицателен PCR тест в рамките на 72 часа.
Той добави, че децата под пет години трябва да бъдат придружени от ваксиниран възрастен и всички лица, които не могат да бъдат ваксинирани, трябва да носят маска.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html