понеделник, 6 май 2024 г.

10 очарователни замъка в Ирландия, в които можете да отседнете

снимки: euronews

Ирландия е известна с буйна зелена природа, уютни пъбове, историческия фон и гостоприемните местни жители. Тя също така е дом и на някои от най-емблематичните замъци в Европа.

Тук ще разгледаме тези, в които всъщност можете да отседнете.

1. Castle Leslie

Едно от последните големи имения, което все още е собственост на семейството на основателите си. Castle Leslie посреща политици, поети и знаменитости от края на 1600-те години.

Историческите спални на замъка са необременени с модерни удобства като телевизори, така че гостите да могат наистина да се отпуснат. Всекидневната е украсена със семейни портрети, снимки и наследствени ценности – и има зашеметяваща гледка към езерото.

2. Ashford Castle

Една от най-старите в нашия списък, тази 800-годишна сграда предлага разкошно петзвездно настаняване. Замъкът е посрещал гости първо като частно имение, а по-късно и като хотел от векове.

Имотът е истинско селско отстъпление – лов със соколи, риболов и стрелба по глинени съдове са само част от многото предлагани преживявания.

3. Bantry House

С изглед към залива Бантри на Дивия Атлантически път и считан за една от най-добрите исторически къщи в Ирландия, този елегантен величествен дом предлага нощувка със закуска в стаи със старинни мебели и копринени завеси.

Всички стаи са с изглед към историческата италианска градина и фонтан.

4. Belleek Castle

Този неоготически замък от 1820 г. е богат на декори и антики, а отворените огньове създават неформално, уютно усещане.

Замъкът е разположен сред 1000 акра гори и горски площи на брега на река Мой, а музеят на място включва най-добрата колекция от оръжия от 16-ти век, намираща се в Ирландия.

5. Castle Durrow

Разположен в средата на едноименното си село, с над 300-годишна история, това е зашеметяващ пример за ирландско имение.

Спалните са индивидуално обзаведени със семейни реликви и всеки апартамент има история за разказване.

6. Lough Eske Castle

Скрит на място край езерото близо до град Донегал, този замък с кули е олицетворение на лукса. В уютните приемни могат да се водят дълги разговори край огнището и гостите се чувстват като част от семейството.

По-активните могат да се насладят на разходки по брега или в планините Bluestack.

7. Ballynahinch Castle

Разположен сред вдъхновяващия пейзаж на Конемара и в подножието на планините Twelve Bens, Ballynahinch Castle е идеалното място за любителите на природата и усамотението.

Хотелът е шампион по занимания на открито, като разходка с лодка, конна езда и риболов.

8. The Barbican Gatelodge

Описан като замък в миниатюра, с готически прозорци и стълбище с каменна кула, Barbican Gatelodge стои в края на стар каменен мост.

Крайбрежните гледки от градината на покрива са запомнящи се. Това място за настаняване е на самообслужване и е идеалното романтично бягство.

9. Belle Isle Castle

Замъкът Belle Isle се намира до брега Lough Erne, на територията на красив частен остров. Антрето с двоен свод и стаите са красиво декорирани в стила на величествен дом.

Гостите могат да се насладят на топлото време във водата, като наемат една от риболовните лодки или да се разходят сред природата по някоя от маркираните пътеки.

10. Helen’s Tower

Най-доброто романтично бягство е в замък, направен за двама.

Скрита на ръба на криволичеща селска алея, в средата на гора, в огромното имение Clandeboye, тази очарователна триетажна кула предлага изключителна гледка към хълмовете на Co Down.

Мястото, с възможност за самостоятелно приготвяне на храна, е много богато украсено, като навсякъде се усеща викторианската история на сградата. Гледките от терасата на покрива са спиращи дъха.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html