вторник, 21 май 2024 г.

Менюто за Игрите в Пекин – 678 ястия, но без пипер

Снимки: БГНЕС, Интернет
Участниците в зимните олимпийски игри догодина в Пекин ще имат възможност да опитат 678 ястия от 12 региона на света, информира Global Times. Менюто за всички в олимпийското село е създадено, за да отговори на разнообразните хранителни нужди на спортистите и техните религиозни вярвания. Спортистите ще имат достъп до вегетариански, халал и кошер ястия.
„Това меню е създадено, за да отразява гостоприемството на страната ни”, сподели човекът от организационния комитет за Пекин 2022, който отговаря за олимпийското село, Шен Цянфан.
За да се избегнат фалшиви положителни резултати от допинг тестовете, 48 от най-често използваните подправки, като черен пипер и дафинов лист, ще бъдат изключени от храната. Традиционните за Китай храни също ще бъдат включени.
Що се отнася до екологичните проблеми, ресторантът ще използва биоразградими прибори за хранене, за да създаде зелени и екологично чисти Игри.
На входа и изхода на ресторантите и в зоната за раздаване на храна ще бъдат поставени маски за лице, ръкавици, спиртни памучни тампони и дезинфектанти за миене на ръце за всички, за да се избегне разпространението на COVID-19.
Олимпийските игри ще се проведат от 4 до 20 февруари 2022 година.
Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html