неделя, 5 май 2024 г.

Англия ще играе на световно, дузпа провали Италия

Снимки: bolavip.com; static.onzemondial.com
Англия удари с 5:0 Албания в световна квалификация и на практика се класира за Мондиал 2022 в Катар. Само за едно полувреме Хари Кейн се оттечете с хеттрик, а по един гол добавиха Хари Магуайър и Джордан Хендерсън.
„Трите лъва“ имат 3 точки и 6 гола повече от втория в група I отбор на Полша, който победи с 1:4 при гостуването си на Андора. В последния кръг тимът на Гарет Саутгейт гостува на Сан Марино, а Дружина полска приема Унгария и само чудо може да лиши англичаните от директна виза за световното.
В голямото дерби от нашата група С, играно на „Олимпико“ в Рим, Италия и Швейцария завършиха 1:1. „Часовниците“ поведоха в 11-ата минута чрез Силван Видмер, а „адзурите“ изравниха в 36-ата с попадение на Джовани Ди Лоренцо.  В 90-ата минута европейският шампион получи дузпа, но Жоржиньо стреля неточно от бялата точка. След равенството Италия остава начело на групата. Тимът на Роберто Манчини има 15 точки от 7 мача, колкото има и Швейцария. Европейският шампион обаче има два гола по-добра голова разлика. На четвърто място е България. Националите гостуват на Швейцария в понеделник. „Лъвовете“ бяха изместени от третата позиция от Северна Ирландия. Островитяните биха с 1:0 Литва и се изравниха по точки с тима на Ясен Петров. Те обаче са с три гола по-добра голова разлика. В последния си мач Италия гостува именно на Северна Ирландия.
В група F Дания записа 9 победи в 9 мача в световните квалификации. Снощи „червеният динамит“ победи Фарьорските острови с 3:1. Головата разлика на датчаните е забележителна – 30:1.
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
Група С
Италия – Швейцария 1:1
Северна Ирландия – Литва 1:0
Група F
Молдова – Шотландия 0:2
Австрия – Израел 0:1
Дания – Фарьорски острови 3:1
Група I
Андора – Полша 1:4
Англия – Албания 5:0
Унгария – Сан Марино 5:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html