петък, 17 май 2024 г.

Солен оазис на Мъртво море

снимки: euronews

Известен със своите богати на минерали солени води, плажът Ein Bokek на западния бряг на Мъртво море е любим на търсещите уелнес и лечебно плуване. Безплатен за обществеността, плажът в Южен Израел се намира на 430 метра под морското равнище, което го прави най-ниското място на земята.

Като се има предвид пълното преобразяване през последните години, курортният град Ein Bokek е може би най-добрият плаж на Мъртво море в Израел. И по това време на годината водата е с меки 28 градуса по Целзий.

Големият пясъчен плаж има спасители и предлага безплатни удобства, включително навеси на сянка, кабини за преобличане, открити душове, тоалетни, павирана алея и нощно осветление.

Тюркоазените води на Мъртво море имат концентрация на сол от 34 процента, което е 10 пъти повече от океанската вода. Когато тази сол се събере, тя може да създаде уникални солни образувания, които дават на къпещите се място да полегнат, докато отпиват питиета под слънцето.

Ако успокояващо потапяне в тези лечебни води не ви е достатъчно, курортите, разположени по бреговете на Ein Bokek, предлагат минерални извори за да се поглезите.

Общественият плаж в Ein Bokek е достъпен с автобуси, които се движат няколко пъти на ден от центъра на Йерусалим.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html