вторник, 14 май 2024 г.

ЦСКА счупи каръка срещу ЦСКА 1948

Снимки: dsport.bg

ЦСКА удари с 1:0 ЦСКА 1948 на „Армията“ и спря серията си от издънки. Попадението заби Юрген Матей със свирепа тупалка от над 30 метра в 30-ата минута.

„Червените“ тотално доминираха преди почивката и изпуснаха половин дузина чисти голови положения, докато гостите предимно се отбраняваха и рядко минаваха центъра на терена. През второто полувреме „армейците“ намалиха сериозно темпото и спокойно разиграваха топката, което в крайна сметка им донесе победата и трите точки.  Така ЦСКА се изкачи на второ място в класирането с 26 точки, докато „Лудогорец“ е лидер с 33 точки, но и мач повече. ЦСКА 1948 пък продължава да крета на дъното с едва 11.

„В момента проблемът за нас е завършването на атаката. Калоян все още не е адаптиран към начина на игра на ЦСКА. Затрудни ни липсата на Кайседо и контузията на Ахмедов. Имаме бързи крила и нападатели, които могат да изненадат всеки противник. 1:0 си е много рисков резултат. Лам прекалено много бе натоварен, дойде без подготовка, а започна да играе през четири дни мачове…Неговата контузия не изглежда тежка. За Ахмедов не знам, докторите ще кажат. Победата е важна. Като ЦСКА не победи два мача, казват че сме в криза. Здраво стъпили сме на земята. Във футбола и това го има – да загубиш мач или точка. В отбора ни има голямо израстване“, заяви Стойчо Младенов след срещата.

Междувременно се появи информация, че ЦСКА проявява интерес към грузинския национал Елгуджа Лобжанидзе. Нападателят играе в шампиона на Казахстан „Тобол“. Той е бил желан лично от Младенов, съобщава meta-ratings.kz.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html