петък, 10 май 2024 г.

Хотел J – най-високият хотел в света

снимки: CNN

J хотел в Китай, не е просто още един имот от висок клас. Твърди се, че е най-високият хотел в света, или по-точно казано – хотелът, разположен на най-голяма височина. Хотелът заема последните етажи на Шанхайската кула – която със своите 632 метра е най-високата сграда в цял Китай.

Хотел J разполага със 165 стаи, от които 34 апартамента. Има лични икономи на разположение 24 часа, закрит плувен басейн, тоалетни принадлежности на Hermes и Diptyque, вани с форма на венчелистчета от магнолия, луксозен спа център с акцент върху процедурите Рейки и пълни китайски сервизи за чай във всяка стая.

Хотелът разполага с четири типа апартаменти, като най-скъпият е 380 квадратни метра – Shanghai Suite. Освен спалнята, този апартамент включва салон, кабинет, кухня, кът за физиотерапия и стая само за обличане. 

Най-евтината стая струва 3601 RMB (около $557) на вечер, докато J Suite – една стъпка по-малко луксозен от Shanghai Suite – струва 67,628 RMB на вечер (около $10,467).

В хотела има и седем различни места за хранене, включително кантонски ресторант, наречен Heavenly Jin на най-горния (това ще бъде 120-ия) етаж. Има и ресторанти, предлагащи японска храна, италианска храна и следобеден чай.

Хотел J е собственост на Jin Jiang International, една от най-големите държавни хотелиерски и туристически компании в Китай.

Въпреки глобалното забавяне на пътуванията на фона на пандемията от коронавирус, конкуренцията за най-нов, най-добър и най-висок хотел не спира.

Ritz Carlton в Хонг Конг твърди, че има както най-високия хотелски басейн, така и най-високия хотелски бар в света.

В Дубай се води битка за титлата най-висок хотел в града и на планетата.

356-метровият хотел Gevora беше официално признат за най-високия хотел в света от Книгата на рекордите на Гинес през 2018 г.

Струва си да се отбележи, че титлата на най-високия хотел обикновено се присъжда само за сгради, използвани изцяло като хотели, за разлика от хотел J, който заема само горната част на Шанхайската кула.

По петите на Gevora и все още в процес на изграждане е Ciel Tower, който ще има 1042 стаи и ще достигне височина от 360,4 метра, когато бъде завършен.

За разлика от някои от другите хотели в този списък, Ciel е предвидено да има стъклена наблюдателна площадка на покрива, която ще даде възможност на не-гостите също да се насладят на гледката.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html