неделя, 28 април 2024 г.

Най-голямото виенско колело отваря в Дубай

Дубайското око, снимка: AIN DUBAI FERRIS WHEEL

Когато Дубай направи нещо, знаете, че това ще бъде най -голямата, най -бързата или най -луксозната версия в света. Най -голямото виенско колело се отваря за обществеността на 21 октомври. Колелото, разположено на брега на Дубай, е високо над 250 метра, поставяйки нов световен рекорд на Гинес. Нарича се „Ain Dubai“ (което на арабски означава Дубайско око) и надминава колелото на Лондон (Лондонското око), което е високо само 135 метра.

В истински Дубайски стил колелото ще предлага разнообразие от различни кабини. Пътниците могат да избират между кабини за наблюдение или социални кабини (с бар вътре). И има дори частни каюти, които могат да бъдат резервирани за специални събития като сватби или рождени дни. ВИП пътниците ще имат възможност да се хранят в собствената си кабина, докато колелото се върти.

Пътуването ще продължи приблизително 38 минути и е достъпно за резервация през деня или през нощта.

Вече могат да се резервират билети, започващи от 35 щ.д. (130 дирхама).

В град, който непрекъснато изтласква границите на архитектурата, този последен подвиг е предприет от дубайския разработчик Meeras и струва почти 228 милиона евро.

Фактите:

  • Рекордната структура включва около 11 200 тона стомана, приблизително 33 процента повече от количеството желязо, използвано за изграждането на Айфеловата кула в Париж.
  • Всеки от кабелите с постоянни спици, отговарящи за поддържането на структурната цялост на колелото, е направен от по -малки проводници с дебелина 9 мм. Разположени, от край до край, те ще обхващат 2400 км-същото разстояние от Париж до Москва.
  • 48-те климатизирани кабини на Ain Dubai могат да побират до 1750 пътници едновременно, като им показва ваканционната гореща точка от нова гледна точка.
  • Едно пълно завъртане на колелото отнема 38 минути.

Много европейски страни имат значителна роля в изграждането на Айн Дубай. Ключовото инженерство в кабините идва от Франция, докато системата за управление и комуникационната система е предоставена от Италия. Ключовият инженеринг на основната структура и управление на проекти е получен от Холандия и Великобритания. Най -високото ниво на технически опит беше осигурено от реномиран независим инженер по проверка от Германия.

Ain Dubai at Sunset
Източник: euronews 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html